Afgelopen zaterdag organiseerde Op Eigen Wieken namens de Leidse Schaak Bond het 2e Grand Prix toernooi van dit seizoen.
Het GP is een cyclus van 9 jeugdtoernooien waar per toernooi prijzen per groep te behalen zijn en een eindklassement op leeftijd.  
Er waren 13 groepen van 8 jeugdspelers en namens AAS deden maar liefst 6 jeugdige Azen mee.  

Jongste AAS was Daria Rudolph, nog maar 4 jaar oud, maar al een enthousiast schaakster.
Maar ook in de onderste groepen, waar vaak de jongere kids spelen, zijn er al geharde krachten. Daria had het moeilijk en haalde een half punt en werd daarmee 8e in groep 13.
Maar de volgende keer is ze er weer bij en gaat het vast beter. 

Hoger op de ladder speelden de broeders Vermeulen in Groep 7, die elkaar heftig beconcurreerden.
De beslissing viel toen de jongste broer, Marien, won van Robert, hiermee het 2e postulaat van de Leur bewijzend, nml. de jongste wordt de beste.
Vervelend voor Marien is dat hij een jonger zusje heeft die ook kan schaken…
Robert werd dus 2e in groep 7 met 4.5 punt en Marien was 1e met 5.5 punt. 

In groep 4 komen we Simon Rudolph tegen, nog maar 6 jaar oud. Simon speelde behoorlijk in deze sterke groep en eindige op 3 uit 7, waarmee hij gedeeld 6e/7e werd. 

In groep 3 speelde de oudste Rudolph, namelijk Konrad. Konrad speelde een goed toernooi en eindigde gedeeld 1-3. Op o.a. onderling resultaat werd Konrad 2e met 5 uit 7 partijen.  

Tenslotte onze top-AAS, Luuk Valkering. Luuk heeft het dit seizoen moeilijk in de JeugdCompetitie van AAS, maar nu speelde hij erg goed in Groep 2.
Met 4 uit 7 gedeeld 2e t/m 5 was een mooie prestatie en het werd nog beter want door de regels bij gelijk-eindigen werd Luuk zelfs 3e.
Daar er in de bovenste groepen geldprijzen zijn won Luuk zijn 1e geldprijs in zijn GP-loopbaan. Een carrière als (eigen)brood schaker wordt overwogen.

Een mooie prestatie van onze AAS-afvaardiging en smakend naar meer!
Groep 1 en daarmee het toernooi werd gewonnen door Abisan Pancharajah met de oppermachtige score van 6.5 uit 7.
Voor gedetailleerde uitslagen en standen: http://www.jc.leisb.nl