Een Luuk aan kop in de AAS jeugdcompetitie is de laatste jaren niets nieuws onder de zon. Echter deze keer is het niet veelvoudig kampioen Luuk Valkering maar de andere Luuk die aan kop staat. In een directe partij tegen het jonge (7 jaar) supertalent Simon Rudolph moest Luuk B. deze ronde bewijzen dat hij in staat is ook tegen de top zijn partijen te winnen. In een lang gelijkopgaande partij waarin beide spelers goed uit de opening kwamen was het Luuk die het meeste gevaar in de vijandelijke stelling wist te creëren waarna Simon zijn meerdere moest erkennen in Luuk en manmoedig opgaf.
Oudere broer Konrad Rudolph mocht tegen Rune aantreden die twee rondes eerder nog verrassend won van Luuk V. Konrad liet zich echter niet verrassen en won vrij simpel van Rune.
Regerend kampioen Luuk V. moest om mee te blijven doen met de kop winnen van Robert Vermeulen, wat hij dan ook succesvol deed. Jasper was een maatje te groot voor Marien die dacht zelf een gevaarlijke aanval te hebben maar door een verkeerde koningszet mat kwam te staan. Dit mat was te voorkomen maar wel ten koste van Marien zijn dame, wat ook zo goed als einde partij had betekend.
Pieter streed dapper tegen Christiaan, maar moest al snel zijn meerdere erkennen in Christiaan. Storm won netjes van Rink. Kai en Bryan hadden het heel gezellig samen tijdens hun partij. Echter met wat meer concentratie had Bryan een kans gehad tegen Kai. Nu gingen er teveel stukken verloren waarna Kai met nog best wel veel moeite Bryan mat wist te zetten. Maks moest zijn meerdere erkennen in een steeds beter spelende Roan. Daria was uitgeloot.

Uitslagen
Luuk B. – Simon 1-0
Luuk V. – Robert 1-0
Konrad – Rune 1-0
Jasper – Marien 1-0
Pieter – Christiaan 0-1
Storm – Rink 1-0
Kai – Bryan 1-0
Maks – Roan 0-1
Daria uitgeloot